Language
Choose your country
Візи та інші дозволи

Заява на отримання візи через Інтернет, призначення часу та термін розгляду заяви

24/07/2008 :: Шановний заявнику,

Посольство Норвегії бажає повідомити, що Норвезький Візовий Портал та призначення часу подання документів – norway.com.ua – готовий для користування, але на даному етапі тільки для віз типу В (транзит) та С – (туризм, приватна поїздка та відрядження).

Звертаючись на отримання візи на роботу, дозвіл на проживання чи навчання, необхідно телефонувати на номер 8 044 590 04 70 (натисніть 2) у візовий відділ з 14:00 год. по 16:00 год., - щоб призначити час подання документів. Це також стосується осіб, які подають документи на візу В та С і не мають доступу до Інтернет.

Термін розгляду заяви

Індивідуальні та приватні групові заяви, що подані через Візовий портал – 3-5 робочих дня, з часу подання документів до візового відділу.
Акредитовані туристичні групові заяви, що подані через Візовий портал – 7-10 робочих дня, з часу подання документів до візового відділу. У даному випадку час подачі не вибирається. Відмічається наявність домовленості з візовим відділом.
Звичайні заяви, без використання Візового порталу – розглядаються до 20 робочих днів.
Візовий відділ надає пріоритет заявам, поданим через Візовий портал.

Щоб уникнути черги

Заявники чи запрошуюча особа повинні заповнювати заяву, також можливо реєструвати групи та платити консульський збір через Інтернет. Вам необхідно з’явитись за 15 хвилин до призначеного вами часу.  Можуть виникати затримки.

Консульський збір через Інтернет

Після заповнення усіх необхідних форм на Візовому порталі, відбувається оплачується консульський збір. Після цього призначається час, коли ви маєте особисто прийти у посольство для подачі інших документів. Ви можете призначити час з 09:30 год. до 12:30 год. у робочі дні.

Подача заяви на призначений час – супроводжуючі документи

Ваша Інтернет заява буде розглядатися на базі документів, які ви подали. Якщо ваша заява є неповною, згідно зі списком посольства (див. norway.com.ua), вам може бути відмовлено у візі. Заявник несе відповідальність за подання необхідних та вірних документів разом із заявою на отримання візи.

Доступ до візового порталу можливий через веб-сайт посольства norway.com.ua або https://selfservice.udi.no/VisaPortal/. Якщо у вас виникають питання чи проблеми, будь-ласка, пишіть на електрону скриньку візового відділу .
Більше інформації ви знайдете на сайті norway.com.ua.

Якщо ви не маєте призначеного часу

У перехідний період є можливим записатися у спеціальному списку в посольстві в день подання документів – при наявності вільного часу – ваша заява буде прийнята.
Наполегливо рекомендуємо користуватися Візовим порталом.

Консул
Посольство Норвегії

Send this article to a friend  
Print version
Norway - the official site in Ukraine / / Contact information
© 2003/2007